Samla lån

Många svenskar har tagit dyra lån online där räntor och avgifter är höga. Om du är en av dessa med en hög skuld från sms-lån och större privatlån bör du definitivt överväga ett samla dina lån.

Samling av lån är en lösning som vissa banker erbjuder och som gör att du uppnår en betydligt lägre ränta. Samtidigt får du din skuld från en lånegivare snarare än 2-3 olika. Läs mer om hur det fungerar och tillämpas här.

Ansök om ett samlingslån och få lägre kostnader

– Refinansiera din dyra skuld

Du kan ansöka om lån med låga räntor från dessa leverantörer online. Ansök gratis och se vad de kan erbjuda dig.

 

Så här fungerar samlingslån

Samlingslån fungerar genom att du hittar en bank som kan hjälpa dig att lösa din befintliga dyra skuld. Du kanske har en skuld på 80 000 SEK till en hög ränta på 25%, eller flera skulder på tre olika platser till en ränta på 15%, 18% och 26%.

Här hjälper lånegivaren dig att betala av dessa lån genom refinansiering. Du har då samma skuld med den nya lånegivaren – men till en betydligt lägre ränta. Således kommer besparingarna från refinansieringen av att du får lägre räntekostnader och avgifter. Här kan det finnas mycket pengar att spara.

Till exempel, om har en skuld på 80 000 kronor under 24 månader är det en stor skillnad om räntan är 25 eller 15%. Hur mycket du kan spara och vad dina alternativ är kommer alltid att vara individuella men du bör åtminstone utforska alternativen.

I översikten kan du ansöka utan skyldighet att binda upp dig och se vad varje leverantör kan erbjuda dig innan du fattar ditt slutliga beslut. Gemensamt för dem alla är att de ofta kan erbjuda ett lån med en ränta som är betydligt lägre än den du redan har.

Vem erbjuder samlingslån?

Den viktigaste frågan för dig är vem som erbjuder dessa samlingslån eller refinansiering. Först och främst bör du fråga hos din bank om de vill hjälpa dig. Om inte lämnas du till de alternativ som finns på webben.

Här är särskilt Bank Norwegian, Lendo, Axo Finans och Zmarta kända för att erbjuda dig refinansiering av dyra lån. Därför bör du överväga att kontakta dessa låneleverantörer och fylla i en ansökan hos dem. Det är icke bindande och det ger dig en god uppfattning om vilken ränta de kan erbjuda dig – och inte minst skillnaden mellan deras ränta och den du betalar för närvarande.

Använd översikten för att jämföra räntor, krav etc. för att få en glimt av dina möjligheter och börja sedan söka.