10 bra spartips för en bättre personlig ekonomi

Det finns många goda skäl att vara medveten om spartips och hur du kan få en bättre personlig ekonomi, särskilt om du funderar på att låna pengar. Det kan vara allt från att hitta billigare försäkringar till att montera sensorer i hemmet för att spara ström.

Även mindre förändringar kan innebära stora besparingar och varför inte spara så mycket som möjligt av dina pengar? Termino har sammanställt en lista med tio spartips som du bör följa.

Topp 10 spartips

1. Samla dina försäkringar

Samla alla dina försäkringar hos samma företag. Om du har dina försäkringar hos olika bolag, samla istället alla hos ett enda företag, de erbjuder då ofta bra rabatter och fördelar. Att byta försäkringsbolag är enkelt, så det är lätt att komma igång.

2. Medlemskort

Skaffa medlemskort hos stormarknader, bensinstationer och liknande och få bra rabatter.

3. Isolera ditt hus

Spara mycket pengar på din värmeförbrukning genom att isolera ditt hus bättre. Många kan spara tusentals kronor med ett bättre isolerat hus.

4. Dra fördel av erbjudanden

Handla när dyra artiklar erbjuds till ett lägre pris. Detta gäller särskilt livsmedel – inte exklusiva och dyra kläder som du inte behöver.

5. Reflektera över din bilsituation

Överväg att sälja den ena bilen och använd cykeln lite mer. Bränsle är dyrt. Att dra ner på bränslekostnader är ett bra sätt att spara för de flesta familjer.

6. Samla dyra lån

Samla dyra lån. Om du har flera mindre privatlån kan du dra nytta av att konsolidera dem till ett enda samlingslån, vilket ger bättre räntor och färre avgifter.

7. Använd kundklubbar

Gå med i kundklubbar. Många webbplatser har kundklubbar som erbjuder många fördelar för medlemmar som shoppar online.

8. Granska elräkningen

Granska din elräkning och se om andra företag kan erbjuda bättre priser.

9. Granska telefon- och interneträkningen

Granska telefonräkningen och interneträkningen. Samla dem gärna hos en leverantör, det ger dig ofta bra rabatter och flera fördelar.

10. Välj sista minuten-resor

Köp billiga sista minuten-resor om du bara MÅSTE åka på semester. Om du och din familj gillar att resa, finns det mycket pengar att spara genom att boka billiga sista minuten-resor.

Vägen till en bättre privatekonomi

Att ha en bra och hälsosam privatekonomi är fantastiskt, det finns inget mer frustrerande än att tänka på pengar och räkningar. Ta hand om din personliga ekonomi. Skapa budgetar och betala räkningar i tid. Det ger dig sinnesfrid, du blir lyckligare och får mer energi.

Granska alla dina utgifter och se var du kan spara pengar. Därmed får du mer kvar i plånboken, mer pengar som du kan använda för andra, roliga saker eller för att utöka dina besparingar.

Att ha barn är också en stor kostnad, även fast de ger så mycket kärlek. I den här videon kan du få bra spartips, särskilt du med barn i familjen