Det finns många svenska barnfamiljer som har som tradition att åka på sol- eller skidsemester varje år. Tyvärr finns det lika många familjer med en pressad privatekonomi.

I dessa situationer kan det vara nödvändigt att ta ett lån för din semester om du inte vill göra barnen besvikna. Termino tittar närmare på dina alternativ för att låna pengar så att du kan bjuda din familj på semester, även om besparingarna är låga. I vår översikt kan du se de ledande låneleverantörerna online och enkelt göra en ansökan hos dem.

Att ansöka om ett lån för din semester

Inledande research

När man ansöker om ett lån för semestern är det viktigt att du tänker på vissa aspekter och överväganden som behöver göras. Först bör du bestämma vart ni ska åka samt vilken budget ni vill ha.

Det är ingen idé att ansöka om ditt semesterlån förrän du är säker på hur mycket pengar som behövs.

Kom alltid ihåg att även inkludera er konsumtion. Mat ingår sällan i reseerbjudandena men är vanligtvis en betydande kostnad, särskilt eftersom man ofta äter ute på kvällen.

Ansökningsprocessen

Efter den första efterforskningen är det dags för själva ansökningsprocessen. Allmänt finns det två möjligheter; du kan ansöka om ett lån hos banken eller online. Många banker är skeptiska till att låna ut om du inte har en stark ekonomi och inkomst i allmänhet. Det är då svårt att få lånet accepterat. Detta minskar alternativen för många svenskar till ett – att ansöka online.

Lyckligtvis finns det några låneföretag som inte blandar sig i syftet med lånet, de tittar endast på din privata ekonomi. Detta gör att du kan få din låneansökan godkänd enkelt och snabbt.

Termino gör det enkelt att jämföra lån på t.ex. 20 000 kronor, där vi tittar på lånealternativ online. Det finns en hel del låneleverantörer som kan erbjuda dig lån av denna storlek.

Allt du behöver göra är att ansöka och du kommer vanligtvis att få svar inom några timmar eller dagar. Eftersom det är gratis bör du ansöka hos flera lånegivare samtidigt för att förbättra dina alternativ.

Det är exakt samma process som du bör gå igenom om du behöver ett lån för en sol-eller skidsemester. Först måste du veta dina pengabehov och sedan kan du ansöka hos låneföretagen online. Tyvärr gör många misstaget att bara välja ett slumpmässigt belopp – men varför låna 2,  4 eller 6 000 mer än du behöver? Det blir bara dyrt i slutändan.

Sammantaget är det lätt att komma igång, oavsett om du letar efter ett lån till din sol- eller skidsemester.

10 bra reseråd

Det är viktigt att du undersöker ett antal resetips om du vill hitta en billig semester. Vi har därför sammanställt våra 10 bästa reseråd nedan som du alltid bör ha i åtanke.

  1. Jämför biljettpriserna innan du köper
  2. Jämför hotell innan du bokar – kolla även AirBNB
  3. Kom ihåg nödvändiga mediciner och vaccinationer
  4. Kom ihåg det blå sjukförsäkringskortet
  5. Sista minuten ger dig ofta stora rabatter
  6. Utforska destinationen i förväg
  7. Undersök lokal valuta och sedvänjor
  8. Skapa en omfattande budget – inkl. mat och shopping på semester
  9. Spara i god tid
  10. Ta med kostsamma varor hemifrån istället för att tvingas köpa något du redan har