Behöver du låna pengar för en hemrenovering? I så fall har du möjlighet att ansöka om renoverings- och nybyggnadslån online, oavsett om du behöver renovera huset eller bygga en carport.

En av de tydliga fördelarna med att låna pengar online är att du inte behöver specificera ändamålet i detalj så länge du kan betala de månatliga kostnaderna. Därför är det upp till dig om du väljer att ta ett byggnadslån för ett nytt tak, ny fasad eller för renoveringar inomhus.

Renoveringslån online

Du behöver alltid överväga om du ska ansöka renoveringslån online eller hos banken. Vad du bör välja beror endast på dina behov. Online-företag är enkla att ansöka hos och det är mycket lättare att bli beviljad att låna utan syftet för lånet påverkas.

Det finns en handfull företag som erbjuder lån på mer än 200.000 kronor.  Den summan är ofta tillräcklig för att finansiera de flesta byggprojekt.

Processen hos bankerna är mycket mer besvärlig. Där måste du förklara allt om ditt byggprojekt, övertyga dem att din personliga ekonomi är bra och arbeta för att de ska acceptera lånet. Det är krångligt och kan vara tufft för många att få beviljat. Fördelen är dock att ett beviljat lån hos  banken ofta är det billigaste alternativet.

Om du annars har en sund ekonomi är det trots allt enkelt att ta rimliga och billiga lån för att finansiera ditt renoverings- eller byggnadsprojekt. Det kräver bara att du ansöker hos rätt lånegivare. Ju fler låneleverantörer du ansöker hos, desto säkrare kan du vara på att hitta den som erbjuder dig den lägsta räntan. Eftersom ansökan inte är bindande har du inget att förlora.

Lån till ett nytt tak

Du kan ansöka om ett lån till ett nytt tak gratis online. Detta är därför ett bra och snabbt sätt att få dina alternativ som konsument tydliga. Du kommer fort att bli medveten om hur många som kan hjälpa dig och till vilken ränta.

Efter det kan du fritt bestämma om detta är rätt väg att gå. Banken är alltid ett alternativ, även om det tar betydligt längre tid att bli godkänd och få pengarna från dem. Du kan samråda med din bankrådgivare samtidigt som du ansöker online så att du undersöker alla dina alternativ. Det ger dig optimala förutsättningar att välja rätt lösning för dig.

Har du fått fler erbjudanden för renoveringsprojektet?

Det är en bra idé att be om fler offerter på ditt renoveringsprojekt så att du hittar den optimala lösningen och inte betalar mer än du behöver. När du måste låna pengar för projektet finns det särskilt goda skäl att vara prismedveten.

Du kan börja med att beräkna själv och få ett prisförslag på ditt tak online. Det ger dig en god uppfattning om vad du ska betala för arbetet. Om du inte är nöjd med det erbjudande eller företag du redan har hittat kan du alltid fråga någon annanstans.

Om du är redo att komma igång men saknar pengar kan du enkelt ansöka via Termino.