Att ha en stor fest är dyrt och om du ska ha ditt drömbröllop kan ett lån snabbt bli nödvändigt. Det finns många studier och beräkningar om vad ett bröllop i genomsnitt kostar.

Hur mycket pengar du vill spendera är helt upp till dig. Ett traditionellt bröllop kan kosta allt från 30 000 – 200 000 kronor, mer pengar än de flesta har på kontot.

Ansök om ett lån för ditt bröllop

Behöver du pengar till den stora festen? De flesta svenskar gifter sig bara en gång och vem vill inte ha ett bröllop man aldrig kommer att glömma? Det finns många lånegivare online och Termino hjälper dig att komma igång.

Jämför och ansök om lån online här.

 

Det är enkelt att låna till bröllopet online

Möjligheten att låna pengar till fester och evenemang online är i allmänhet enkel. Ansökningsprocessen är gratis och icke-bindande och det är lättare än att godkännas av banken. Det finns flera lånegivare att välja mellan och räntorna är i allmänhet gynnsamma men de kan skilja sig på olika vis.

De mindre låneleverantörerna kan låna ut upp till 50 000 kronor, medan de större låneföretagen kan erbjuda dig flera hundra tusen kronor. Det lånebelopp du ansöker om bör baseras på din budget. En poäng är dock viktig att tänka på. Ju högre belopp du ansöker om desto bättre bör din ekonomi vara.

Termino är en tjänst som hjälper dig hitta de billigaste lånen online. Vi gör detta genom att hänvisa dig till de ledande lånegivarna och ge dig en bredare översikt. Genom att söka hos 2 – 4 lånegivare är dina chanser att godkännas mycket större. Detta ökar även dina chanser att erbjudas ett lån till bättre priser.

Gå till vår låneöversikt för att starta ansökningsprocessen. Där kan du titta närmare på dina lånealternativ.

Det är dyrt att hålla bröllop

Det är dyrt att hålla ett bröllop, särskilt om du ska ha DJ eller livemusik och mat till alla gäster. Bara en vanlig födelsedag kan snabbt uppgå till 15-20 000 kronor och därför är det inte ovanligt att du behöver låna för att hålla bröllop, fester och dop. Lånegivare online fokuserar inte på syftet till ditt lån, de kontrollerar endast dina inkomster och din ekonomi.

Hur mycket krut du vill lägga på festen avgör hur dyrt bröllopet blir och är förståeligt om du vill slå på stort, du kommer ju få ett mycket speciellt minne för livet.

Så även om det är dyrt med ett bröllop kommer du nog knappast att vilja kompromissa den största dagen i ditt liv. Att låna kan då vara det bästa alternativet. Nu har du fått en inblick i möjligheterna och hur du kan förhålla dig till finansieringen av din fest.

I de kommande avsnitten hittar du ett antal tips för både bröllopet och svensexa/möhippa.

Bra råd och tips

Det är en stor skillnad mellan att hålla ett bröllop och en annan fest eftersom de har olika syften och agendor. Du bör ta hänsyn till detta i planeringsprocessen. Termino hjälper dig på vägen.

För bröllop

När du planerar ett bröllop finns det tusen saker att tänka på och det är viktigt att skapa en ’att-göra-lista’ där du lägger till och bockar av saker när de faller på plats. Här är våra bästa tips för dig som planerar ett bröllop:

  • Skapa en komplett checklista (hitta inspiration online).
  • Fastställ gästlistan tidigt – det ger dig en översikt över priset på bröllopet.
  • Gör en budget för bröllopet – och följ den!
  • Dela ut uppgifter till vänner och familj – du kan knappast göra allt själv.

För svensexan/möhippan

En av de största problemen som många stöter på när de planerar svensexan/möhippan är vad man ska hitta på. Det finns många bra alternativ, men vad ska man välja?

Vi har hittat några av de mest populära aktiviteterna:

  • Samla kindpussar på gatan
  • Roliga aktiviteter (gocart, sumobrottning, bumperball etc.)
  • Paintball
  • Wellness

Vi hoppas att du har lärt dig om de viktigaste aspekterna att tänka på, förutom att planera själva festen.