Lån till bröstförstoring betraktas vanligtvis som ett privatlån och är därför svårt att få hos din bank. Termino undersöker dina finansieringsalternativ här och hur du kan få tag på nödvändiga pengar.

Lyckligtvis har tekniken och metoderna i bröstkirurgi blivit så bra att det är betydligt billigare än tidigare. 30-40 000 kronor borde räcka för de flesta.

Online-lån till bröstoperation

När du lånar pengar till nya bröst bör du alltid undersöka alla alternativ. Speciellt när det gäller privatlån, där de flesta banker är svåra att övertyga.

Termino rekommenderar att du går igenom följande procedur för att hitta de billigaste och bästa låneavtalen på marknaden. Det tar lite tid men hjälper det dig att hitta de lägsta kostnaderna. Du kan spara många tusentals kronor:

  1. Prata med banken och ordna ett möte.
  2. Ansök hos två-tre lånegivare online och invänta dina låneerbjudanden. Börja här.
  3. Besök klinikens webbplats och kolla in deras finansieringslösningar.

På detta sätt undviker du att missa finansieringslösningar och kan med god samvete säga JA tack till det bästa erbjudandet. Det tar sällan mer än 5-10 minuter och du får snabbt tillbaka ditt låneerbjudande. Att få lån hos banken är däremot en lång process som kan ta veckor.

Det betyder inte att du bör välja bort banken, men det är onödigt att vänta flera dagar/veckor för att bli avvisad. Ansöker du även online har du åtminstone ett online-erbjudanden i handen redo att signeras.

Tittar du på finansieringsalternativen hos kliniken bör du göra det på en gång. Särskilt om banken har sagt nej. Detta är viktigt så att du har all information tillgänglig och kan göra en bra bedömning.

Priset

Priset på bröstoperationen beror mycket på typen. Är det en förminskning, förstoring, eller ska de kanske lyftas? Vi ger dig en ungefärlig översikt över prisnivån beroende på vilken typ av operation du går igenom:

Bröstförstoringar och förminskningar: Prisnivån ligger oftast i intervallet 30 000 – 40 000 kr. Förminskning är ofta några tusen kronor billigare och har möjlighet till subvention. Bröstförstoring är den vanligaste typen i Sverige och prisnivån varierar mycket. Undersök olika erbjudanden från flera kliniker.

Bröstlyftsoperationer: Bröstlyft kostar ofta 15 000 – 30 000 kr. Detta är en betydligt mindre investering och gör ofta en stor synlig skillnad.

Bröstrekonstruktioner: Detta är ett vanligt förfarande om du har drabbats av bröstcancer. Bröstrekonstruktioner är en avancerad manöver som är dyr och svår att uppskatta. Du bör därför fråga vid flera sjukhus och kliniker för att få det bästa priset.

Bra råd för bröstoperationer

När du ska göra en operation måste du först göra en utredning. Här är det viktigt att du ställer alla dina frågor. Nya bröst kan vara vackra och något att se fram emot men dagarna före och efter kan vara svåra.

Termino kommer med goda råd om vad man ska komma ihåg i förväg:

  • Ta reda på hur länge du behöver vila efter operationen.
  • Se till att försäkringen passar.
  • Var väl förberedd – storhandla innan operationen.
  • Ta reda på vad du får och inte får göra innan och efter operationen.

Vi hoppas att vår artikel har hjälpt dig med lite tips samt att hitta ett bra lån för dina nya bröst.