Finansiering av tandvård

Finansiering av tandvård

Tandläkarbesök är dyra. Många väljer att inte gå till tandläkaren alls förrän det verkligen gör ont eftersom det helt enkelt inte finns utrymme i budgeten. Det kan dock visa sig vara en riktigt dålig idé eftersom det kan orsaka skador på tänderna, skador som kostar betydligt mer att fixa.

Är du så oturlig att du helt enkelt måste få en tandbehandling? Lyckligtvis finns hjälp tillgänglig även om du inte har ett extra utrymme i din personliga ekonomi just nu. Termino tittar på de olika finansieringsalternativen. 

Tandbehandlingar kan vara en angelägen fråga och därför är det bra att det finns flera finansieringsalternativ du kan välja mellan.

Låna pengar till tandläkare online

Ett alternativ om du behöver mer utrymme i din budget är att ta ett lån online. Det finns ett stort antal låneleverantörer som var och en har något att erbjuda dig som kund. Det bör vara möjligt att hitta en långivare som erbjuder en lösning som passar just din specifika situation.

Till skillnad från när du lånar från banken så lägger sig många låneleverantörer inte i vad du spenderar dina pengar på. Du kan låna pengar och spendera dem på exakt vad du vill – även en tandbehandling. Ansökan är gratis och icke-bindande, så du kan enkelt söka efter flera möjligheter och se vilken ränta du erbjuds.

I princip är det ingen skillnad på om du söker finansiering för tandbehandling, torktumlare eller ny kamera. Leverantörerna tittar enbart på din personliga ekonomi och ditt individuella kreditbetyg när de behandlar din ansökan.

Du kan också delbetala hos tandläkaren

Ett annat alternativ är att finansiera din behandling på avbetalning. Din behandling är då finansierad av av din egna tandläkare. Detta innebär att du kan få hjälp med brådskande ärenden och sedan betala av priset under en längre period.

Detta alternativ är verkligen praktiskt om du inte har råd att betala för hela behandlingen just nu men har möjligheten att istället delbetala lite varje månad. Dock så erbjuder inte alla tandläkare detta betalningsalternativ så det är värt att undersöka först. Om din tandläkare inte erbjuder finansiering genom avbetalning kan du först undersöka ifall någon annan klinik gör det. Du är inte bunden till din tandläkare så du kan mycket väl söka behandling på en annan klinik än den du vanligtvis går till.

Observera att det är svårt att veta vilken lösning som är billigast. Därför behöver du efterfråga offerter och priser på flera ställen så att du säkert kan välja den billigaste finansieringslösningen.

Få priser och hitta den billigaste lösningen

Om du funderar på att hitta en tandläkare där du kan få din behandling finansierad är det en bra idé att undersöka var det är billigast. Det finns flera saker att tänka på.

Ofta är det en ränta på finansieringen som kan skilja sig. Gå alltid efter det billigaste priset. På liknande sätt är det en bra idé att undersöka alternativen om du vill ta ett lån online. Du kan nästan alltid ansöka på flera olika platser och se var den billigaste lösningen är.

Vid jämförelse av låneerbjudanden är det en bra idé att titta på räntor, den årliga procentsatsen, avgifter och liknande.