Finansiering av torktumlare

Finansiering av torktumlare

Är din gamla torktumlare trasig eller ska du kanske köpa din första torktumlare? Då kan du räkna med att bli av med allt mellan 2 000 och 10 000 kronor beroende på modell. Inte alla har den summan att spendera men det finns flera möjliga lösningar.

Du kan förhandla med säljaren och köpa din torktumlare på avbetalning, eller så kan du söka finansiering online. Se mer här.

Låna pengar till ny torktumlare

Att ta ett konsumentlån för en torktumlare ger dig en stor mängd frihet och flexibilitet. I många fall kan det faktiskt vara en billigare lösning än att köpa på avbetalning. Faktum är att ta ett konsumentlån online är relativt enkelt och det kräver inte heller mycket av dig som konsument.

Du måste dock oftast uppfylla vissa krav. Du måste vara 18 år, ha en adress i Sverige, inte ha skulder hos kronofogden och ha en fast inkomst. Om du uppfyller dessa krav kan du ansöka om ett privatlån för en torktumlare. Välj önskat belopp och den avbetalningstid som passar dina behov och din ekonomi.

När lånet är godkänt kan du välja vad du vill spendera dina pengar på så länge du fullföljer avbetalningsplanen. På detta sätt är ett privatlån en smart lösning för att finansiera din nya torktumlare.

Behöver du också pengar för andra hushållsapparater, t.ex. en diskmaskin eller tvättmaskin? Se vår sida om finansiering av tvättmaskin och diskmaskin här.

Fördelar med att ha en torktumlare hemma

Om du inte har en torktumlare hemma måste du använda ett annat alternativ. Du kan till exempel använda fastighetens torktumlare om det finns någon, eller använda en mynt-tvätt. Det är dock ofta en mycket dyr lösning och det kan vara jobbigt att att gå utanför ditt eget hem för att torka dina kläder.

Ett annat alternativ är att lufttorka alla kläder men om du tvättar för flera personer blir det väldigt mycket tvätt som tar mycket tid plats, särskilt om du inte har egen trädgård. På så sätt kan du spara både tid och pengar på att ha din egen torktumlare i hemmet.

Undersök tester online innan du väljer en modell

Det finns verkligen många olika torktumlare på marknaden och alla har olika funktioner. Du måste överväga flera alternativ innan du bestämmer dig. Vilken energiklass ska den ha? Och hur stor ska kapaciteten vara? Det finns flera saker att tänka på och det kan vara svårt att skapa en översikt.

Det kan vara en bra idé att använda några av de många onlinetester som finns på nätet. Här har experter eller konsumenter bedömt olika modeller av torktumlare och du kan enkelt se för- och nackdelarna med varje typ och modell.

När du väl har bestämt dig för en variant kan du jämföra priset för den specifika modellen på olika webben. Det finns flera webbplatser som samlar in alla erbjudanden från både onlinebutiker och fysiska butiker så att du enkelt och snabbt kan hitta det bästa erbjudandet.

På så sätt kan du spara mycket pengar på din nya torktumlare och du kommer garanterat att komma hem med en modell du kommer ha stor användning för under lång tid framöver.