Låna pengar för att betala skulder

Låna för att betale skulder

Vi är ledsna om du fått uppfattningen att det är dumt att ta nya lån för att betala av dina skulder. I vissa fall kan det dock vara en riktigt bra och sparsam ide. Låt oss introducera refinansiering – även känt som samling av lån.

Refinansiering ger dig möjlighet att samla alla dina mindre lån tagna till höga räntor i ett stort lån med lägre kostnader. Termino förklarar och visar hur du kommer igång själv om du har flera dyra skulder på olika platser.

Vem erbjuder lån för att betala av skuld?

De flesta är nyfikna på vem som erbjuder lån för att betala av skulder på nätet. Det finns särskilt några lånegivare som vi vill presentera här. Hos Lendo, Axo och Zmarta m.fl. fyller du i en låneansökan som vanligt men du måste markera att syftet är refinansiering. Då de vet syftet kan de hjälpa dig bättre genom låneprocessen.

Oavsett vem du väljer kommer du att dra nytta av följande fördelar med att låna pengar för att betala av skuld (refinansiering):

  • Du får lägre kostnader, vanligtvis i form av lägre räntor.
  • Du får en bättre ekonomisk översikt.
  • Du får fördelar som matchar din nuvarande ekonomiska situation.

Underskatta inte vikten av att få en bättre ekonomisk översikt när du bara behöver betala ett lån snarare än tre-fyra stycken. Samtidigt kan du också anpassa förmånerna till din ekonomiska situation. Det kan lätt ha förändrats sedan du tog upp den befintliga skulden.

Hur sparar jag pengar?

Varför är det så att du sparar pengar genom denna manöver? Det måste finnas en morot för att det ska bli meningsfullt och det finns verkligen! För att göra det lätt att förstå tillhandahåller vi ett exempel. Låt oss anta att du har följande skuld:

  • Lån på 15 000 med en ränta på 15,0%
  • Lån på 8 000 med en ränta på 22,0%
  • Lån på 12 000 med ränta på 19,0%

Detta innebär att du har en total skuld på 35 000 kronor och även om vi kommer att utelämna de avancerade finansiella beräkningarna kan du snabbt se räntorna i den högra änden.

Säg att du väljer att refinansiera dina lån på 35 000 hos ett företag med en total ränta på t.ex 11,0%. Detta företag ger dig då en betydligt lägre ränta, både för varje enskilt lån och totalt sett. Detta resulterar i lägre räntekostnader och därmed en betydande besparing för dig som kund.

Relaterat: Se även våra listor över var du kan låna 15000 kr. och låna 8000 kr. online.

Är det svårt att lösa?

Det skiljer sig hur lätt eller svårt det kan vara att reglera din befintliga skuld och huruvida det innebär extra kostnader. Det här är något du kan utforska genom att titta på olika webbplatser. På så sätt är du beredd på allt.

Besvär och svårigheter gör det sällan till en dålig idé att kolla upp. Det kan finnas hinder på vägen men kommer troligtvis leda till en större ekonomisk översikt och lägre kostnader. Så det är naturligtvis en bra ide att undersöka.